top of page

Vrouwencirkel

Vanaf najaar 2022 gegeven door Mieke

In therapie staat de ander centraal, en begeleid ik de ander in zijn/haar proces, hetgeen steeds opnieuw een boeiende uitdaging is. Daarnaast wil ik ook graag in verbinding treden op een explicietere uitwisselings-manier, geïnspireerd worden èn zelf inspireren. Waarbij veel mogelijk is, van praten tot creatief te werk gaan tot ... Van individu tot individu, in een kleinschalige groep. Het belang en de kracht van de vrouw en haar intuïtie, samen met haar zachtheid en passie, wordt vaak nog sterk onderschat. Via de vrouwencirkel wil ik deze kracht herstellen en in verbinding treden, op een ruime diverse manier.
 
Voor wie?
Ben je een (hoog)gevoelige ziel? Denk je immens veel na over ontelbare zaken? Voel je dat je kwetsbaarheid naast een valkuil eigenlijk ook ergens een kracht is? Maar is deze kracht wat zoek? Wordt dit niet zo gezien door anderen? Voel je je soms eenzaam? Mis je verbinding met andere vrouwen met wie je zielenroerselen kan uitwisselen? Wens je zowel luisterende oren als er zijn voor anderen? Voel je dat er meer voor je is weggelegd op deze aardbol, en schreeuwt je groeipotentieel om aandacht, maar zit je toch wat vast? Ben je je passies wat verloren? Is je creatieve ziel momenteel wat ondergesneeuwd en wil je hier verandering in brengen? Wil je een andere weg inslaan? Wil je (opnieuw) verbinding maken met je ware kern? Dan lijkt het erop dat deze vrouwencirkel een ‘match’ is met jou! 
 
Wat/hoe?
Naast waken over de structuur en belangrijke basisaspecten in de vrouwencirkel ben ik net zoals de andere vrouwen een evenwaardig deel van de cirkel. Het is een organisch gegeven, we geven het samen vorm; er ligt niets vast, alles kan, ieder zijn inbreng. Dat open gegeven maakt het juist zo mooi en waardevol. Sowieso laten we altijd ruimte voor wat er zich die dag aandient bij elk van ons en kan dit in de cirkel gedeeld worden. Daarnaast kan het gaan van thema-cirkels (bijv. rond rouw, vrouwelijkheid, culturen, angst, boosheid, creativiteit, enz.) tot iets creatief doen, stilte, meditatie, zang/dans/muziek (door mij, door -een deel van- jullie), meebrengen wat je beroert/bezighoudt (een boek, lied, een creatief werk,...), wandelen, enz. We hebben ook aandacht voor de maancyclus want dit heeft een niet te onderschatten invloed op de mens, in het bijzonder op de vrouw en haar cyclus.
We laten de cirkel liefst buiten dicht bij de natuur plaatsvinden (als het weer het toelaat).
Kortom, het is de bedoeling om meer in verbinding te komen met jezelf, je eigen natuur, kracht, intuïtie, zielsmissie, passies, sensualiteit, andere vrouwen, enz. ‘Back to your roots’!


Voor meer info: mieke@psykits.be 
 

Vanaf najaar 2022 gegeven door Mieke

bottom of page